viernes, 27 de julio de 2012

Torredembarra i Altafulla signen un conveni de col·laboració per la neteja de les aigües del litoral






NOTA DE PREMSA

Els alcaldes de Torredembarra i Altafulla, Daniel Masagué i Fèlix Alonso, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per la neteja de les aigües del litoral durant la temporada de bany d’aquest 2012. Fins ara aquesta era una tasca que anava a càrrec de la Generalitat, però l’Agència Catalana de l’Aigua va comunicar la temporada passada la seva finalització atesa la difícil situació econòmica que l’empresa pública estava travessant.

És per aquest motiu que els municipis afectats d’Altafulla i Torredembarra, s’han plantejat la possibilitat de realitzar aquesta activitat de forma conjunta. Els dos alcaldes coincideixen en la necessitat de mantenir les platges en excel·lents condicions de bany.

Així doncs, s’ha pactat realitzar la neteja de les aigües de bany del litoral de les platges dels municipis d’Altafulla i Torredembarra mitjançant un vaixell tipus “gavina”, incloent la tripulació, la recollida, el transport i la gestió dels residus recollits, taxes d’amarrament al port, assegurances i altres despeses necessàries per a la correcta prestació del servei.

L’actuació es realitzarà en el període comprès entre el 28 de juliol i el 28 d’agost, 4 dies per setmana (incloent sempre dissabte i diumenge) i a raó de tres hores cada dia. L’import total de l’activitat a les aigües litorals de bany per aquesta temporada és de 5.000 euros. Les aportacions econòmiques que hauran de realitzar els municipis és proporcional als metres lineals de costa: Altafulla en té 1.496 i Torredembarra 5.637.

D’altra banda, també s’ha signat avui un altre conveni de col·laboració amb Altafulla pel manteniment i conservació de la platja del Canyadell i la rotonda de l’encreuament entre l’antiga carretera N-340 i la T-214.

Atès que la platja del Canyadell no disposa d’una bona accessibilitat, s’ha acordat que l’Ajuntament d’Altafulla autoritzarà el pas dels mitjans mecànics i manuals necessaris que gestioni l’Ajuntament de Torredembarra per tal de dur a terme el correcte manteniment i conservació de la platja.

A més, Altafulla es compromet a realitzar els treballs necessaris de condicionament del solar i els seus camins per tal de garantitzar aquesta accessibilitat. De la seva banda, Torredembarra es compromet a fer front a les despeses de les dues portes que s’han de fer perquè el tractor pugui entrar a la platja.



Torredembarra, 27 de juliol de 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario