lunes, 22 de octubre de 2012

L’alcalde i la regidora d’Ensenyament reben un grup d’alumnes alemanys que participen en un programa d’intercanvi amb l’Institut Ramon de la Torre



AG3/G324/12/269

 

NOTA DE PREMSA




L’alcalde i la regidora d’Ensenyament reben un grup d’alumnes alemanys que participen en un programa d’intercanvi amb l’Institut Ramon de la Torre


L’alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, i la regidora d’Ensenyament, Núria Gómez, han rebut aquest matí a l’Institut Ramon de la Torre una vintena d’estudiants de l’Institut Stadtteilschule Bahrenfeld d’Hamburg (Alemanya), que participen en un intercanvi amb aquest centre local.

El primer contacte entre els organitzadors de l’intercanvi va ser mitjançant la plataforma educativa online de la Comunitat Europea eTwinning, on es va desenvolupar un projecte comú amb el títol: Dues ciutats costeres es coneixen: Hamburg - Torredembarra.

L’alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa. Per l’alcalde, “conèixer altres cultures ajuda a comprendre el món en què vivim i entendre què passa al nostre voltant, sobretot ara, en temps de crisi econòmica”.

La directora de l’Institut Ramon de la Torre, Cristina Fernández, s’ha mostrat molt satisfeta de comptar amb els estudiants d’Hamburg i els ha animat a “compartir l’experiència amb els companys i el professorat de Torredembarra”.

D’altra banda, la regidora d’Ensenyament, Núria Gómez, ha saludat en la llengua catalana a tot l’alumnat tot explicant que a Catalunya hi ha dues llengües: la catalana, com a vehicular i l’espanyola, que és la que ells estan estudiant al seu centre.  Igualment, la mateixa Regidora,  ha agraït la feina feta pel professorat de l’Institut Ramon de la Torre, destacant l’empenta que els caracteritza “anant sempre davant en la iniciativa de projectes tan interessants com aquest, que permet l’intercanvi cultural”. 

Els estudiants d’Hamburg, d’entre 15 i 16 anys, estaran a Torredembarra durant aquesta setmana. Un grup d’alumnes de l’Institut Ramon de la Torre va viatjar a Hamburg durant el mes d’abril. Els principals objectius han estat poder practicar l’alemany i l’anglès amb els alumnes alemanys i conèixer el seu país i cultura. Al mateix temps, els alumnes alemanys poden practicar l’anglès i el castellà i conèixer de prop el nostre país i cultura propis.




Torredembarra, 22 d’octubre de 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario