lunes, 13 de agosto de 2012

El Departament de residus de la Regidoria de Serveis felicita als seus ciutadans per haver superat el 40% de recollida selectiva.




Segons les dades oficials de l’Agència de Residus el municipi de Torredembarra ha generat 10.412,71 tones de residus municipals, d’aquest total s’han  recollit selectivament un 41.75% dels residus, un 12% més respecte l’any anterior.

Des de l’inici del desplegament dels nous contenidors i de les diferents campanyes de conscienciació desenvolupades per millorar la gestió de les diferents fraccions dels residus, han augmentat notablement els nivells de reciclatge, paral·lelament han disminuït els percentatges de recollida de la fracció resta (rebuig).

Arran d’aquestes actuacions i, conjuntament, amb la favorable resposta dels ciutadans, han permès que s’hagi augmentat en un 108% la recollia de la fracció orgànica ( amb la incorporació de la recollida de l’orgànica  a la ciutadania), en un 38,82% la recollida de la fracció paper i cartró, en un 54,45% la recollida de la fracció vidre i en un 48,51%  la recollida de la fracció envasos. Aquest augment de la recollida selectiva de les fraccions valoritzables ha suposat al mateix temps una disminució en el rebuig del 18,71%. Aquest percentatge correspon a 1396,32 tones de rebuig que no han estat tractades amb el corresponent estalvi que representa el seu tractament.

Aquestes dades connoten l’esforç, la voluntat i el compromís per part de l’Ajuntament de Torredembarra i de tots el torrencs i torrenques per tal de fomentar la minimització i la recollida selectiva dels residus municipals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario