miércoles, 22 de agosto de 2012

Les platges de Torredembarra disposen d’un sistema únic d’orientació per augmentar la seva seguretat




Les platges més urbanes de Torredembarra, la Platja de la Paella i la del Barri Marítim, disposen ja d’un total de 7 tòtems orientatius dotats d’imatges marines fabricades amb fusta. Amb  aquestes figures es pretén dotar les platges més freqüentades d’uns punts de referència visibles de cara a orientar els usuaris per qualsevol servei que puguin necessitar com la pèrdua de nens o avís a socorristes per emergències, entre d’altres.

Els tòtems són de dos colors, blau i groc, amb diferents motius marins (vaixells, tortugues, estrelles de mar i dofins). Els motius van ser triats per alumnes en edat preescolar de l’escola Antoni Roig de Torredembarra, com ja es va informar en el seu moment, per tal d’escollir aquells que fossin més fàcilment identificables per als infants. La instal·lació s’ha fet cada 150 metres en el tram comprès des del Port de Torredembarra fins la Plaça Esdevenidor (Barri Marítim).

El brigada ambiental, Jordi Pagès, i el policia de platja, Jesús Molné, ambdós membres de l’operatiu de platges, han estat els encarregats de la instal·lació i muntatge.

Amb aquesta instal·lació, les Platges de Torredembarra són les úniques del litoral tarragoní que compten amb aquest sistema de seguretat, que representa un element de suport al servei de vigilància i socorrisme, a la pròpia policia local destinada al servei de platja i als propis informadors turístics, que veuen sectorialitzada la platja amb una imatge que es pot reconèixer fàcilment.

A més, a les platges de Torredembarra ja existeixen dos sistemes més de seguretat per evitar la pèrdua d’infants: els braçalets i la megafonia. El primer ja fa 8 anys que es realitza i consisteix en posar un braçalet als nens i nenes. En ell, hi figuren les dades personals de l’infant. Els braçalets es poden demanar a les oficines del Patronat Municipal de Turisme, al Centre d’activitats mediambientals Cal Bofill  o als socorristes i policies de platja. I, pel que fa al segon sistema, consisteix en anunciar l’incident per megafonia.









Torredembarra, 22 d’agost de 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario