lunes, 12 de noviembre de 2012

Plataforma Reacciona:14 DE NOVEMBRE: CONTRA LA PUJADA D'IMPOSTOS, CONCENTRACIÓ DAVANT DE BASE





La plataforma ciutadana REACCIONA estarà davant de les oficines de recaptació municipal de Torredembarra, C/Muralla, 42, a les 12h per mostrar el rebuig del col·lectiu a la pujada d'impostos i taxes de l'Ajuntament.

Cal recordar que REACCIONA va entrar per registre municipal, un paquet de propostes per fer front a la crisi, en clau municipal, i una petició de reunió amb representants de l'ajuntament. La plataforma ha rebut el silenci de l'ajuntament com a resposta, així com la pujada d'impostos, sis dies després d'haver fet les nostres propostes.

Demà dimarts a les 20h, hi ha prevista una reunió de treball de REACCIONA al Casal Popular Cua Roja, on es tractarà l'estratègia de les properes setmanes.

PLATAFORMA REACCIONA
Toni Sacristan 638 859 747
Adjuntem manifest


PLANTEM CARA A LA CRISI, ENS FAREM ESCOLTAR!

D’allò que eren drets, es van convertir en negocis (accés a l’habitatge, l’aigua, treball digne, transport públic, educació, sanitat universal...) i gràcies a l’economia de mercat, ara aquells drets no tant sols els joves no el poden assolir, sino que la majoria social està a punt de perdre’ls.

A Torredembarra són centenars les persones i famílies afectades per l’impacte de la crisi, veïnes i veïns que viuen sense subministrament elèctric i d’aigua, famílies senseres a punt de perdre l’habitatge, persones que han deixat de medicar-se per no poder assumir la despesa sanitària, persones que quan s’aixequen senzillament no saben si podran menjar, això no ho podem permetre!

Entenem que l’administració més propera, l’ajuntament, hauria de revisar els protocols d’atenció ciutadana davant dels nous escenaris creats per la crisi.

És per aquest motiu que veïnes i veïns de Torredembarra hem decidit organitzar-nos, per el·laborar un paquet de propostes, que considerem imprescindibles, que creiem que l'ajuntament hauria d’assumir i posar-les a la pràctica de manera immediata.

Depenent de la implicació ciutadana, també volem participar activament al carrer per donar suport a totes aquelles persones que així vulguin.

És per aquests motiu que proposem a l’ajuntament de Torredembarra:

FACILITAR EL PAGAMENT DE TAXES I IMPOSTOS: Facilitar el pagament de l’IBI i de la resta de taxes, adaptant-se a les possibilitats econòmiques de cada persona, sigui família, comerç, etc. En cas de no poder pagar, evitar el procés administratiu.

PROTOCOL DEL SUBMINISTRAMENT DE L’AIGUA: L’aigua com a dret i necessitat bàsica, no es pot negar a cap ciutadà. Cal un protocol que permeti garantir el servei en cas de dificultats econòmica dels afectats.

CREACIÓ D’UN FONS DE MEDICAMENTS SOLIDARI: Demanem un acord entre sanitat i l’ajuntament perquè es pugui fer una recollida de medicaments, sota la supervisió del Centre d’Assistència Primària, per crear un fons que ajudi a les persones que no poden fer front a les despeses sanitàries.

CREACIÓ D’UN BANC D’ALIMENTS: Potenciar els convenis amb empreses alimentàries i fer campanyes de recollida de menjar per donar resposta a l’augment de demanda.

RACIONALITZAR LA DESPESA: Demanem que el pressupost municipal 2013 es reforcin les partides de suport social, i que es retallin les despeses irrellevants i innecessàries (càrrecs de confiança, revisió dels sous més alts, suprimir els lloguers dels locals buits...)

SORTIREM AL CARRER PER FER SENTIR LA NOSTRA VEU


Volem participar activament al carrer per donar suport a totes aquelles persones que puguin necessitar el nostre suport, especialment a les persones i famílies que estiguin pendents de ser desnonats.

Volem crear una xarxa solidària estre veïnes i veïns del municipi, volem un ajuntament que s’ajusti a les noves realitats socials, produïdes per la crisi, i una societat que entengui que de manera col·lectiva, podrem plantar cara a la crisi!

No hay comentarios:

Publicar un comentario